نوروزتان پیروز....
- ۰ نظر
- ۲۹ اسفند ۹۴ ، ۱۱:۱۹
منبع- ویژهنامه نوروزی ماهنامه مدیریت ارتباطات
محمد عارف- انسانشناس و استاد دانشگاه
نوروز در ایران باستان و به ویژه در هزارههای پیش از میلاد مسیح که گاهشمار طبیعی ایرانیان، تنها در دو فصل زمستان و تابستان گرد میآمده، از اهمیتی همهجانبه برخوردار بوده است.
به همین نسبت آیینها که زاییده شرایط روحی روان مردم فلات ایران بوده در تار و پود فرهنگ مردم نقشهایی بسزا را بازی میکردهاند. چوپانان و کشاورزان از آیینهای «عروسی فصل زمستان» و «سلطانی فصل تابستان» دست میشویند و «زَینَه» را با «هَمَه» در هم میآمیزند، تا تحول همهجانبه انسان با طبیعت را در محضر نیروهای مافوق طبیعت به سور بنشینند. البته با این پیشنیاز که سر و دل را به خانه تکانی از بدیها و معماری نوین نیکیها وادار کرده باشند. بنابراین بیسبب نیست که هفت عنصر کامل و جامع؛ مهربانی و عشقورزی، پزشکی و طبابت، خویشتنداری به گاه شکست و مرارت، ایمان و برکت، پویایی، نشاط و حرکت، تلاش برای فراهم کردن امکانات و امنیت و هوشمندی و زکاوت را در سفرهای به وسعت کره زمین که همانا سینههای خود میدانند، میگسترانند و از خداوندگار مهربانیها سالی را به وسعت سفره نوروز طلب میکنند.
منبع- سایت دکتر سریع القلم
عمده بحث های نخبگان فکری ما در باب توسعه حول مبانی فلسفی این مفهوم است. اینکه توسعه یافتگی یعنی چه؟ این تقسیم بندی از کجا ناشی می شود؟ نظام جهانی چگونه به کشورهای شمال- جنوب یا مرکز- پیرامون تقسیم می شود؟ اما محمود سریع القلم، استاد دانشگاه بهشتی چنین نیست. وی که عمده مطالعاتش پیرامون توسعه یافتگی است و تا به حال کتاب ها و مقالات متعددی در این باب منتشر کرده است (که معروف ترین آن عقلانیت و آینده توسعه یافتگی در ایران است) معتقد است که دیگر زمان آن نیست در باب مبانی فلسفی توسعه یافتگی بحث شود. وی همیشه بیان داشته است که اصول توسعه یافتگی در جامعه بشری یکسان است و این الگوها هستند که بر اساس جغرافیا ها تغییر می کنند. سریع القلم که فوق دکترای خود را از دانشگاه اوهایو آمریگا گرفته و از بین المللی ترین اساتید علوم انسانی جامعه دانشگاهی ما محسوب می شود در اکثر همایش ها و کنفرانس های معتبر و رده بالای جهانی حضور دارد. وی همیشه سعی دارد تا دستاوردش از این سفرهای علمی را در اختیار دانشجویان و علاقه مندان قرار دهد. در همین راستا دکتر سریع القلم دوشنبه یی که گذشت در نشستی که در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به مناسبت هفته پژوهش برگزار شد، شرکت کرد و سخنرانی ای تحت عنوان «نظریه یی برای توسعه ایران» ایراد کرد. وی در ابتدای سخنانش اشاره می کرد که بحث هایی که در اینجا مطرح می شود هم حاصل مطالعاتش است و هم همایش هایی که به ویژه در یک سال اخیر شرکت کرده است. در ادامه متن تقریر شده اهم سخنان ایشان را مشاهده می کنید
منبع- همشهری آنلاین
کتاب «علوم اطلاعات و ارتباطات» اثر الکس موکیئلی که توسط محمدمهدی فتورهچی ترجمه شده است، به بررسی ایدههای مورد قبول مانند تعدد رسانهها و تبادلات اجتماعی توسط اینترنت میپردازد.
هدف اصلی کتاب «علوم اطلاعات و ارتباطات»، تحقیق در مورد ارتباطات است و در بیان ویژگیهای اصلی مورد نظر نویسنده، میتوان گفت که علوم اطلاعات و ارتباطات همیشه در کنار هم قرار دارند، این ویژگی باعث میشود تا این علوم در تحقیقی گسترده جای داشته باشد، مبتنی بر یک اصل یا یک روش واحد نباشد و شاخههای مختلفی را در برمیگیرد.
منبع - شبکه اینترنتی آفتاب
دستاوردهای بشر از صنعت و فناوری های نوین علاوه بر منافعی که
برای بشر داشته و رفاهی که برای او به ارمغان آورده است، همواره آسیب هایی را نیز
به همراه داشته است.
دستاوردهای بشر از صنعت و فناوری های نوین علاوه بر منافعی که برای بشر داشته و رفاهی که برای او به ارمغان آورده است، همواره آسیب هایی را نیز به همراه داشته است. اگرچه بسیاری از ابداعات و نوآوری ها با انگیزه تأمین رفاه و آسایش و تحکیم ارزش های انسانی و در جهت نیل به کمال شکل گرفته است، اما در عین حال به دلیل برخی کج فکری ها و استفاده های نادرست از ابزارهای جدید، این اختراعات، گاه جسم و جان و اخلاق و روان انسان ها را مورد آسیب قرار داده و گاه فرهنگ و اعتقادات و رفتارهای اجتماعی وی را دگرگون کرده است.
اینترنت به عنوان یکی از مهم ترین ابداعات بشر در قرن اخیر، با
قابلیت ها و کارکردهای متعدد و گسترده اش، بخش های مختلف زندگی انسانی را تحت
تأثیرات مثبت و منفی خود قرار داده است. مبنا و هدف اصلی اینترنت، برداشتن فاصله
جغرافیایی میان انسان های سراسر دنیا و ایجاد تحول در عرصه ارتباطات و تبادل
اطلاعات است
منبع - وبلاگ ابراهیم حافظی
در زمان حکومت ژولیوس سزار (دوهزار و
اندی سال پیش) به ابتکار او روزنامه ای در شهر رم منتشر می شد به نام «اکتا دیوما»
که در آن در آغاز کار، تنها کارها و تصمیمات سزار درج می شد که بعدا فعالیت های
سنا و دولت هم بر آنها اضافه شد. این نشریه دستنویس برای مطالعه باسوادها در چند
نقطه عمومی شهر و در جایی محفوظ از باد و باران نصب می شد. در سده سوم میلادی، به
ابتکار اردشیر پاپکان شاه وقت ایران، کارنامه ای تحت نام «روزنامک (ک = ه)» فعالیت
های انجام شده دربار، دولت و موبدان موبد (روحانی ارشد آیین زرتشت که این آیین، از
سوی اردشیر دین رسمی ایران اعلام و وارد امور دولت شده بود) را درج و برای مقامات
و رجال خاصی ارسال می شد (بمانند نشریه ویژه خبرگزاری های دولتی). این کار تا
اواسط حکومت خسرو پرویز ادامه داشت. در سال 713 میلادی (نزدیک به یک قرن پس از
توقف روزنامک دولتی ایران) در پکن (شهر بیژینگ پایتخت چین) روزنامه ای به همان شکل
روزنامک ساسانیان انتشار یافت. با این تفاوت که گاهی هم مطلبی مربوط به مردم عادی
داشت. این نشریه که نخست دستنویس بود بعدا به صورت چاپ بلوکی (مهر) منتشر می شد.
پروپوزال یا طرح تحقیق، پیش نویس پژوهشی است که شما می بایست برای اخذ مدرک تحصیلی خود انجام دهید. در پروپوزال، شما به معرفی موضوعی که برای پایان نامه خود انتخاب کرده اید، توضیح اهمیت آن موضوع، ذکر پژوهش هایی که در گذشته در این باره صورت گرفته، اهداف و سئوالات تحقیق و نتایجی که فکر می کنید از تحقیق خواهید گرفت می پردازید. همچنین روش یا روش هایی که در پژوهش از آن ها بهره خواهید گرفت را ذکر می کنید.
منبع - خانه کاریکاتور ایران
در عصر حاضر، کاریکاتور نقش بسیار ارزنده ای در برقراری ارتباط ایفا می کند. اصولا هر تولید هنری بر اساس یک اصل مهم یعنی ارتباط شکل می گیرد و در بین همه هنرها، کاریکاتور در این زمینه پیشتاز است. کاریکاتور اندیشه مصوری است که به شدت نیازمند ارتباط است و ارتباطی که کاریکاتور با بیننده خود برقرار می کند، ساده و صمیمی است. این سادگی و صمیمت سبب شده تا بیشتر مردم مخاطبان اصلی کاریکاتور باشند. از ویژگیهای مهم کاریکاتور قدرت بیان همه جانبه آن است، یعنی گاه به صورت لطیفه و ضرب المثل ارتباط برقرار می کند. خلاصه، اگر به هر طریق راه بر روی آن بسته شود، راه دیگری می یابد. در نتیجه، بهترین سلاح برای روشنگری، هدایت، آگاهی و هوشیاری است.
در زیر قبل از پرداختن به مبحث اصلی، مفاهیمی از قبیل اطلاعات، تصاویر، سواد بصری و هنر کاریکاتور مورد بررسی قرار می گیرد.
منبع - مرکز تکسفا
بسیاری از دانشجویان و پژوهشگران تازه کار، درک درستی از معنا، کارکرد و اهمیت پروپوزال پژوهشی ندارند.کیفیت پژوهش، نسبت مستقیمی با کیفیت پروپوزال دارد. پروپوزال بد حتی اگر به تصویب هم برسد، پروژه را خراب می کند. پروپوزال خوب، برعکس نه تنها موفقیت پروژه را نوید میدهد، بلکه کمیته پروژه را نیز در به رسمیت شناختن شما به عنوان پژوهشگری توانا تحت تأثیر قرار میدهد. هدف از پروپزال پژوهشی آن است که دیگران باور کنند که شما قصد انجام پروژه پژوهشی ارزشمندی را در سر دارید و شایسته انجام آن هستید و برنامه کاری مناسبی برای تکمیل آن دارید. اصولاً هر پروپوزال پژوهشی باید همه عناصر کلیدی مندرج در فرآیند پژوهشی را داشته باشد و اطلاعاتی کافی را به خواننده بدهد تا بتواند به ارزیابی پژوهش پیشنهادی بپردازد....